Region

Bilbordi povodom Dana državnosti BiH u brojnim gradovima, a RS cenzuriše

Bilbordi Pokreta Snaga Domovine su postavljeni u svim većim gradovima FBiH, ali ne i u bh. entitetu RS, gdje je kampanja otkazana.

Saopćenje PSD prenosimo u cijelosti.null

“Sa žaljenjem moramo da obavjestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo tri dana prije početka kampanje smo obavješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole. Pozivamo javnost da sama procjeni da li u natpisu na plakatu ima ičeg neprikladnog.

“Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu.

O ovom slučaju ću da obavjestim članove europskog parlamenta i druge funkcionere Europske Unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu. Također želim da uputim poziv svim građanima i građankama domovine da zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”, rekao je Ahmed Husagić.

Taner Aličehić je poručio:

“Dejtonski sporazum je legitimizirao jednu fašistička ideologiju. Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni  Hercegovini ne uništimo fašizam on će se saigurnošću proširiti i na nju”, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba 

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.