Region

Erdogan čestitao Dan državnosti: Turska daje podršku političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu BiH

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je najsrdačnije čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– Moja istinska želja je da se prijateljstvo i bratske veze među našim zemljama još više razvijaju i da se naša saradnja još više osnaži.

Moja posjeta 27. augusta 2021. godine kada ste mi, kao i uvijek, ukazali srdačno gostoprimstvo u Sarajevu, bila je korisna i sa aspekta obnavljanja bilateralnih susreta na najvišem nivou nakon pandemije. Posebno vam se zahvaljujem što ste bili sa nama u septembru ove godine na svečanom otvaranju Turske kuće u New Yorku.

Koristim se ovom prilikom da još jednom potvrdim podršku Turske političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Turska će nastaviti podržavati napore BiH za integraciju sa evropskim i euro-atlanskim institucijama, svjesna da će to osnažiti okruženje mira i spokoja na Balkanu.

Koristim se prilikom da Vašoj Ekselenciji poželim dobro zdravlje i ličnu sreću a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine poželim sreću i blagostanje – naveo je turski predsjednik u čestitci povodom Dana državnosti upućenoj predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.