Region

Prvi put u Banjoj Luci svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH

Svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH održava se večeras u Banjoj Luci, u organizaciji Socijaldemokratske partije (SDP BiH). 

“Prvi put u post Dejtonskoj BiH, u Banja Luci Svečana Akademija povodom dana državnosti BiH i 78. godišnjica ZAVNOBIH-a”, napisao je na svom Facebook profilu domaćin večeri Vojin Mijatović.

Na svečanosti prisustvuje Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH (SDP), Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i brojni drugi simpatizeri i članovi ove stranke. 

“Borba za Bosnu i Hercegovinu nije borba ni protiv koga. To je borba za sve nas, od Une do Drine, od Save do mora. Svi mi živimo u istoj kući. Ne možemo poželjeti da u susjednoj sobi krov prokišnjava, a nadati se da će to za nas biti dobro. Bosna i Hercegovina pripada svima nama zajedno i svima jednako, ma kako se zvali. Borba za Bosnu i Hercegovinu je borba za dobrosusjedske odnose i međusobno uvažavanje ne principima jednakosti, iskrenosti i istine. 

Neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina.
Jedna kuća za sve nas.
Jedina zemlja dva puta rođena u antifašističkoj borbi.
Smrt fašizmu, sloboda narodu!”, poručio je u svojoj čestitci ranije Nikšić.

Svečanost je počela intoniranjem himne naše Bosne i Hercegovine. 

Djelić atmosfere pogledajte u videu u nastavku.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=272&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbukamagazin%2Fvideos%2F1546334525723890%2F&show_text=false&width=560&t=0

Radiosarajevo.ba 

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.