Svijet

Crveni polumjesec Turske pruža pomoć brojnim porodicama u Afganistanu

Kabul

Crveni polumjesec Turske pružio je pomoć u hrani za 100 porodica u potrebi u okrugu Rishhor, južno od Kabula, glavnog grada Afganistana, javlja Anadolu Agency (AA).

Ferit Ahmet Ziya, koordinator Crvenog polumjeseca u Afganistanu, kazao je da ova humanitarna organizacija nastavlja pomagati građanima Afganistana.

“Podijelili smo oko 220 tona pomoći u hrani u Afganistanu od promjene vlasti u zemlji. Trenutno obavljamo raspodjelu 14 tona pomoći u hrani u mjestu Sirhur u Kabulu”, rekao je Ziya.

Istakao je da planiraju u narednim danima provoditi humanitarne aktivnosti i u drugim gradovima.

“Pomoć smo poslali i u pokrajine Nuristan, Ghazni, Bamyan, Daykundi, LagHman i Parwan. U skladištima Crvenog polumjeseca u Afganistanu nalazi se oko 142 tone paketa pomoći koji će biti podijeljeni u narednih sedam dana”, kazao je.

Zikrullah Sajjad, načelnik okruga Rishhor, zahvalio je Turskoj i Crvenom polumjesecu Turske na pomoći koju pružaju narodu Afganistana.

“U Afganistanu ima mnogo siromaštva. Ljudi se iseljavaju u Kabul iz raznih gradova upravo zbog siromaštva. Vaša pomoć je vrlo važna kako bi se zadovoljile potrebe ljudi”, rekao je Sajjad.

Anadolija

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.