Uncategorized

FONDACIJA “ČOVJEK NE UMIRE- Ćamil Ramdedović” DONIRALA MINIBUS SREDNJOJ MJEŠOVITOJ ŠKOLI U PETNJCI

Nakon tri godine fondacija “ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“ dobila je pozitivan odgovor od Ministarstva prosvjete za donaciju prevoznog sredstva JU SMŠ Petnjica.

Rijč se o minibusu  koji je predviđen za prevoz učenike,  koji svakodnevno putuju iz planinskog predijela Opštine, na relaciji Savin Bor-Petnjica.

„Tokom ljetnjeg raspusta, dobili smo pismo namjere od fondacije „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“ za donaciju minibusa, čiji je predstavnik Mijaz Ramdedović.

U pismu namjere, navedena je donacija vozila za prevoz učenika na relacije Savin Bor-Bor-Petnjica.

Proslijedili smo pismo namjere Ministarstvu prosvjete kako zakon i nalaže, Ministarstvo nam je dalo saglasnost.

Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta predvidjeli smo mjesto za vozača, takođe i za to smo dobili saglasnost i nastavili dalje aktivnosti.

S obzirom na to da gospodin Ramdedović živi i radi u inostranstvu, prije dva dana smo imali priliku da potpišemo ugovor o primopredaji vozila. Potpisani ugovor će biti proslijeđen Ministarstvu prosvjete na saglasnost i kada dobijemo saglasnost od Ministarstva za donaciju onda ide raspisivanje javnog konkursa za vozača, kada sve to bude sprovedeno i regulisano, nadam se da će ovaj problem biti trajno riješen.

Želim javno da se zahvalim porodici Ramdedović u svoje ime i ime svih učenika naše škole“, zaključio je direktor SMŠ Petnjica Maruf Batilović.

Iz fondacije „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“ kazali su da pune tri godine fondacija je iznalazila modus da se pomogne učenicima sa planinskog dijela Opštine a da troškove snosi Ministarstvo finasija i odgovornost preuzme Ministarstvo prosvjete.

„U znak zahvalnost ljudima koji su sa našim rahmetli babom radili, odlučili smo da doniramo kombi koji će prevoziti djecu sa planinskog dijela naše opštine, kako bi se njihovoj djeci olakšao put do škole i nazad.

Nama je sada važna zajednička saradnja sa svim institucijama, lokalnom upravom i državom, kako bi se roditelji te djece rasteretili i imali makar jednu brigu manje kada je u pitanju  putovanje djece, jer je ovaj bihorski kraj udaljen i u surovoj klimi itekako utiče na familijarni životni ambijent.

Prisustvovao sam vožnji  do Savinog Bora i oduševljen sam razmišljanjem učenika i dodatno sam srećan što je ta donacija uspjela“, poručio je Mijaz Ramdedović.

„Svjesni toga šta škola i školovanje znači za te učenike i budućnost Bihora, kako ovde tako i u dijaspori, posebno smo srećni i zahvalni Gospodaru zato što nam je podario svijest i imetak da možemo ovakve akcije haira i dobra da podržimo.

U suštini to nije nije naš lični doprinos nego naša moralna obaveza i amanet naših roditelja, koji su se za života borili i danas kroz našu generaciju koju su oni odgojili da bi Bihor opstao. Pokušavaćemo da jedan dio tih dobrih osobina  ne izumre i zato čovjek  i dobra djela ne umiru“, zaključili su iz fondacije „ČOVJEK NE UMIRE-Ćamil Ramdedović“.

ALMINA LIČINA

Radiopetnjica.me

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.