Svijet

U New Yorku upriličena večer sjećanja “Akademik muftija Muamer Zukorlić – velikan našeg vakta” – Govorili muftije Dudić i Hasanović

U New Yorku, 18. decembra 2021. priređeno je veče sjećanja na rahmetli Akademika Muftiju Muamera Zukorlića (15. feb. 1970. – 6. nov. 2021.). Veče “Velikan našeg vakta” priređeno je u prepunom Bošnjačkom islamskom kulturnom centru Richmond Hillu.

O liku i djelu Akademika Muftije Muamera Zukorlića besjedili su specijalni musafiri predsjednik IZ u Sandžaku i Srbiji Muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, najbliskiji suradnik Mufije Zukorlića, kao i odani prijatelj Muftija dr. Aziz-ef. Hasanović, predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj.

Muftija dr. Dudić i muftija dr. Hasanović, istakli su izuzetnu važnu ulogu Muftije Zukorlića u uzdizanje Islamske zajednice u Sandžaku ali cijelom Balkanu izgradnji vakufa, vjerskih, kulturnih, obrazovnih, akademskih i nacionalnih institucija, BNF, te medija, zatim humanitarnih organizacija, vakufskih kuhinja.

Obojica muftija su istakli da je Akademik Muftija Muamer-ef. Zukorlic velikan ummeta i da će se o njemu tek početi izučavati.

O Muftiji Zukorliću također su govorili albanski i bošnjački imami i prijatelji.

U toku večeri Bilal Zukan je izveo više kasida.
Organizatori su bili Islamska zajednica & Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku, BANA i bosnjački džemati iz Astorije, Albanya, New Jerseya, Monticella.

SANA

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.