Region

Fehratović poručio Imamoviću – Otvoriš osinjak, a onda pobjegneš, tako se ne bori za svoj narod

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović danas je u Skupštini Srbije govorio o himni, genocidu i Bošnjacima. U svom maniru Imamović je govorio o genocidu u Srebrenici, ratnom zločincu Ratku Mladiću i tragediji porodica Skrep, Mavrić i Bakan, a onda napustio sjednicu Skupštine, iako je nekoliko narodnih poslanika imalo replike na njegovo obraćanje.

Narodni poslanik SPP-a dr. Jahja Fehratović kazao da je ovo ustaljena praksa poslanika SDA Sandžaka koji dođu u Skupštinu, “otvore osinjak” a onda pobjegnu.

– E, to je politika populizma. Ako već pokreneš lavinu pitanja zarad jeftinih poena, onda održi do kraja. A ako pobjegneš, onda ti nije cilj da bilo šta riješiš u interesu svog naroda, već da mu otežaš. Takva politika ne rješava ništa već produbljuje probleme. Njoj nije cilj da bilo šta riješi već da ti problemi traju – jer ako postoje oni postoji i takva politika. Zato nećemo dozvoliti da budemo ni popilisti niti poltroni, već isključivo partneri za dobrobit nas i naših budućih generacija, poručio je Fehratović.

Sandžak PRESS 

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.