Region

Dodik za izraelske medije: Srbi i Jevreji dijele istu sudbinu, to je muslimanski ekstremni faktor – Mi smo se 90-tih borili protiv njih

Milorad Dodik je u intervjuu za izraelski list The Jerusalem Report izrekao brojne laži o Bosni i Hercegovini. Također, on je na najgori način opravdao agresiju na Bosnu i Hercegovinu, odnosno počinjene zločine protiv Bošnjaka tvrdeći da su se Srbi 90-tih godina borili “muslimanskih ekstremista”.
Patnja koju su naša dva naroda doživjela u posljednjem vijeku, koju su prouzrokovale iste vojske, zbližila nas je. Zato niko u svijetu ne može bolje od Srba da razumije jevrejski narod i zato Izrael ima našu podršku – rekao je Dodik.
Prema njegovim riječima, Republika Srpska i Izrael nisu u istoj poziciji, ni politički niti geopolitički, jer je, kako je rekao, Izrael suverena država, dok je Srpska dio BiH.
– Ono što prepliće sudbine Srba i Јevreja, iako nismo u istom području, jeste muslimanski ekstremni faktor, koji pokušava da destabilizuje Izrael i protiv kojeg smo se mi borili u građanskom ratu devedesetih. Zbog toga mi možda bolje od drugih razumijemo šta se dešava u Izraelu i zato izraelski narod ima našu podršku – naveo je Dodik.

Izvor: saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.