Region

Nešić: U BiH su se prvo čula hrišćanska zvona, pa ezan

Lider DNS-a Nenad Nešić poslao je slobodno možemo reći šovinističku poruku s govornice Narodne skupštine RS, gdje se danas održava posebna sjednica.

Govoreći o svemu i svačemu, Nešić je između ostalog kazao da oni (pravoslavci iz RS-a op. a.) ne žele biti nikakvi Bosanci.null

U Bosni i Hercegovini puno prije ezana s minareta čula su se hrišćanska zvona. Mi smo pravoslavni hrišćanski Srbi i ovo je samo još jedna od država koju smo stvorili, a RS je način da je sačuvamo“, kazao je Nešić.

Nešić je o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH naveo da generator i uzrok krize u Federaciji BiH (FBiH), “koja nema Vladu za razliku od RS.”

On smatra da je problem to “što bošnjačka politička elita želi cijelu BiH za sebe, da ponište Historiju i iznova je napišu” navodeći da oni to i ne kriju.

Bošnjački narod jeste najbrojniji u BiH, ali nije najstariji i nema Historijsku tapiju na ovu zemlju“, istakao je Nešić.

On je ocijenio da je situacija u BiH katastrofalna, da je od Dejtonskog mirovnog sporazuma otišla trećina stanovništva.

Nešić je naveo da dolazak lider HDZ-a BiH Dragana Čovića na sjednicu doprinosi smanjenju tenzija i izgradnji tolerantnije atmosfere.

Radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.