Svijet

UPDATE – Turkiye:U toku pretraga terena u Edirneu gdje su pronađena tijela neprijavljenih migranata umrlih od smrzavanja

Edirne

Vlasti u Turkiye su saopćile da se nastavljaju aktivnosti na pretrazi terena na području grada Edirnea, gdje su jutros pronađena tijela neprijavljenih migranata umrlih od smrzavanja na otvorenom, prenosi Anadolu Agency (AA).
Ured guvernera je saopćio da je broj migranata koji su umrli porastao na 12. Ranije jutros saopćeno je da su u mjestu Ipsala u Edirneu u Turkiye pronađena tijela devetero neprijavljenih migranata umrlih od smrzavanja na otvorenom, a koje su grčke granične jedinice prethodno potisnule nazad u Turkiye.
“Na lokaciji Mandakoru u selu Pasakoy pronađena su beživotna tijela devetero migranata koji su umrli od smrzavanja, a koje su Grci prethodno potisnuli nazad. Nakon pretrage terena pronađena su beživotna tijela još dvoje migranata. Također, migrant koji je prebačen u bolnicu nije spašen i preminuo je. Nažalost, broj preminulih migranata povećan je na 12. Naša Žandarmerija, graniče jedinice, policija i Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama – AFAD nastavljaju aktivnosti pretrage i spašavanja na terenu. Pokrenuta je sudska istraga”, kaže se u saopćenju Ureda guvernera.
Posebno su intenzivirane aktivnosti potrage i spašavanja na poljoprivrednim usjevima na graničnoj liniji. Također, na to područje je upućen veliki broj vozila hitne pomoći.
Edirne je grad u istočnoj Trakiji, u turskoj regiji Marmara u provinciji Edirne, nedaleko od granice sa Grčkom i Bugarskom. Ipsala je gradić u provinciji Edirne gdje se nalazi jedan od glavnih graničnih prelaza između Grčke i Turkiye.

Anadolu Agency

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.