Region

Bošnjačka stranka: Pobjeda evropske, građanske i multietničke Crne Gore

Izglasavanje nepovjerenja 42.Vladi Crne Gore, svojevrsna je pobjeda evropske, građanske, multietničke i sekularne Crne Gore, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranke ističe da je Crna Gora i večeras položila test demokratske zrelosti.

“Izglasano je nepovjerenje Vladi i sigurni smo da će većinskom odlukom poslanika, biti stavljena tačka na sve ono što je karakterisalo rad smijenjene Vlade. Po ko zna koji put se potvrdila ispravnost odluke Bošnjačke stranke, da ne bude dio Vlade, koja se dominantno bavila revanšizom prema neistomišljenicima, kršenjem manjinskih prava, čišćenjem institucija od pripadnika manjinskih naroda, kao i promocijom pojedinaca sa retrogradnim idejama“, naglašavaju iz Bošnjačke stranke.

Posebno ističu, kakao su naveli, “anticivilizacijsko ponašanje premijera i određenih ministara u više navrata, koji su svojim izjavama i činjenjem napravili ogromnu štetu državi, za koju će biti potrebno vrijeme da bi se ona sanirala.”.

“Većinska odluka u Skupštini Crne Gore, pokazatelj je da je većinska Crna Gora spremna da baštini ideje multietičnosti, građanskog i sekularnog koncepta i da je Crna Gora u kojoj su svi jednaki, ustvari i jedina moguća i održiva. Pred nama je period kada svi treba da damo doprinos, da već od sjutra krenemo u razgovore oko formiranja nove Vlade. Crna Gora nema vremena za gubljenje, građani od nas očekuju da krenemo u rješavanje nagomilanih problema”, zaključuju iz iz Bošnjačke stranke.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.