Svijet

Šesti dan ruske agresije na Ukrajinu: “Putin ubija nevine civile”

Šesti dan agresije oružanih snaga Ruske Federacije na Ukrajinu počeo je sa još većim razaranjima i zločinima nad ukrajinskim narodom.

Rusija će primjenjivati „još nasilnije taktike“ u Ukrajini i za sve ratne zločine će biti pokrenut sudski postupak, rekao je britanski vicepremijer Dominik Rab. „Pored svih mjera koje primenjujemo takođe podržavamo napore da se obezbijede garancije da su sačuvani dokazi za ratne zločine“, rekao je Rab.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da je Rusija namjerno raketirala ukrajinske gradove, uključujući stambene četvrti i civilnu infrastrukturu, jer želi posijati paniku među građanima.


https://www.youtube.com/embed/2g6nUezFcwE


– Zavjesa se spustila. Rusija aktivno raketira središta gradova, gađa artiljerijom stambene i administrativne zgrade, rekao je Mihajlo Podoljak.


https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=282&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGeneralStaff.ua%2Fvideos%2F759045845484682%2F&show_text=false&width=560&t=0


– CIlj Rusije je jasan – masovna panika, civilne žrtve i oštećena infrastruktura. Ukrajina se časno bori, rekao je.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba pozvao je Zapad da nametne još jednu rundu međunarodnih sankcija Rusiji nakon, kako je rekao, barbarskih napada na Harkiv.


https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=311&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGeneralStaff.ua%2Fvideos%2F3162054510681693%2F&show_text=false&width=560&t=0


– Rusija je izvela barbarske raketne napade na Trg slobode i stambene četvrti Harkiva. Putin nije sposoban slomiti Ukrajinu. On ubija nevine civile i čini ratne zločine iz bijesa, poručio je preko Twittera.

– Svijet može i mora učiniti više, povećati pritisak, u potpunosti izolirati Rusiju, rekao je.

Saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.