Region

Orić: Da je svijet tada nama dao oružje kao danas Ukrajini…

Naravno da pratim šta se događa u Ukrajini i divim se njihovom otporu. Sve liči na nas od prije trideset godina, na naš bosanski otpor. Gledam hrabrost njihovog predsjednika i sve me vraća na početak agresije kad smo mi bili u okruženju, kad nismo imali ni hrane, ni lijekova, kad su naši ljekari ranjenike operisali bez anestezije. Hvala Bogu oni danas imaju, koliko toliko pomoći sa strane, a mi je tada nismo imali, rekao je Naser Orić za portal Politicki.ba.

Kaže da Ukrajinci, za razliku od onog što su proživljavali Bošnjaci devedesetih godina, od strane ubica kojim je komandovao tadašnji „srbijanski Putin“ Slobodan Milošević i njegovi zločinci na terenu, možda imaju malo više sreće, ako ništa „ne ubijaju ih redom“ kao što se događalo u BiH.

„Da je svijet u to vrijeme dao podršku nama u Bosni, samo da nam je dao oružje, na način kako sada pomaže Ukrajini, pitanje je kako bi taj svijet danas izgledao. Siguran sam, mi, danas, ovdje u BiH, ne bi strahovali od kojekakvih budala i prikrivenih zločinaca”, poručio je Orić.

(Politicki.ba)

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.